Christelijk Lyceum Zeist

vmbo-tl, havo, (tweetalig) atheneum, tweetalig gymnasium

Het Christelijk Lyceum Zeist is een school waar aandacht voor de leerling en docent is. Onze leerlingen kiezen vooral voor ons omdat hier 'oud en nieuw' elkaar tegenkomen.

Het onderwijs is meestal klassikaal maar wel met gebruik van laptops. In ons onderwijs zoeken we naar evenwicht tussen uitdaging en ondersteuning. De leerlingen krijgen gedegen les maar er is ook veel aandacht voor socialisatie en persoonsvorming. Zo hebben we sporttoernooien, muziekavonden, debatwedstrijden en doen we veel aan internationalisering.

Onze school is een van de oudste lycea van Nederland en ligt in de mooiste wijk van Zeist. Het gebouw is een rijksmonument, met een prachtig Grand Café met schaak- en leeshoek speciaal voor de leerlingen.

Christelijk Lyceum Zeist

Onderwijstypen:
vmbo-tl, havo, (tweetalig) atheneum, tweetalig gymnasium
Rector:
dhr. R.Bijeman
Aantal leerlingen:
1335
Aantal medewerkers:
133
Adres:
  • Lindenlaan 23
  • 3707 EP Zeist
  • (030) 6924820
Contactpersoon:
  • Vincent Kraaijeveld (voor universitaire stages) of Willemein van der Wege (voor hbo-stages)
  • stage@clz.nl

Verbinding met Opleidingsschool CVOG

De vele stagiairs die we elk jaar begeleiden, bieden we een fijne leerwerkplek. Als stagiair heb je de mogelijkheid om lessen te observeren, (deel)lessen te geven en te werken aan je leervragen. Je maakt kennis met alle facetten van het onderwijs; van het maken van een lesplan en het geven van lessen tot het bijwonen van onze jaarlijkse sponsoractie op de ijsbaan of de optredens van onze leerlingen tijdens de Bright Music Nights.

Tijdens intervisiemomenten kun je met andere studenten reflecteren op je ervaringen voor de klas of in de school. Ook is het mogelijk om workshops te volgen op het gebied van solliciteren, orde houden, oudergesprekken of werken met ICT.

“Vanaf het moment dat ik het CLZ binnenliep, voelde ik me op mijn gemak. Vooral de uitstraling van de docenten en kinderen sprak mij erg aan. Ik word goed  begeleid en kan altijd met mijn vragen terecht. IK ben heel erg blij dat ik hier terecht ben gekomen.”

Studente Maxim

Stageplaatsen

{{ column | capitalize }}
{{ school }} {{ vak }} {{ soort }} {{ jaar }} {{ overig }}
School
{{ school }}
Vak
{{ vak }}
Soort
{{ soort }}
Jaar
{{ jaar }} Overig
{{ overig }}
Er zijn momenteel geen resultaten.