ALO-studenten oefenen met acteurs

Het begon als een lacherige middag, met veel grapjes. Een middag met acteurs, dat was toch niets voor ons als ALO-studenten. Na het kijken naar een voorbeeldles en wat overleg onderling over wat wij anders zouden doen, was het aan ons om dezelfde les te geven.

Uiteraard bestond deze klas niet uit zomaar een aantal leerlingen. Ze bevatte 5 van de meest uiterste leerlingen in de klas: de fanatiekelingen, de ‘ik ben ongesteld’ (al voor de 3e keer deze maand)-leerling, het aanhangsel van ‘ik ben ongesteld’ en de stille leerling die altijd goed meedoet, maar niet altijd even goed ligt in de klas. Ze haalden het bloed zo’n beetje onder onze nagels vandaan, en dat is een groot compliment naar de acteurs: ze waren fantastisch! Telkens blikten we samen met de ‘spelleidster’ kort terug op de les om te kijken wat er deze keer was gebeurd. Elke les verliep anders en de studenten aan de kant zagen weer andere dingen dan de lesgever, wat het erg interessant maakte. Vervolgens hebben we nog een paar moeilijke situaties uit de praktijk behandeld, waar we met zijn allen over konden sparren.

Je kunt wel 1000 keer lezen of nadenken over de problemen die tijdens deze middag aan bod zijn gekomen, maar door het te ervaren weet je pas echt wat je kan/moet doen om ze aan te pakken.

Al met al was het een waardevolle dag, erg leerzaam, zelfs emotioneel, maar bovenal ontzettend leuk! Ik ben blij dat ik (hopelijk) de moeilijkste les uit mijn loopbaan nu al achter de rug heb!

ALO-student Jiske