3e onderzoeksconferentie in coronastijl

Op woensdag 24 juni organiseerden we vanuit de Opleidingsschool (OZU) voor de derde maal de Onderzoeksconferentie. Vanwege de coronamaatregelen was er een kleine groep genodigden aanwezig in de ruime aula van het Christelijk College Zeist.

We trapten af met een voorstelling van twee illusionisten die de zaal versteld lieten staan met hun kunsten. Ondanks hun expertise in het lezen van lichaamstaal en gezichtsexpressie, lukte het een van de aanwezigen het duo te misleiden door een stalen pokerface op te zetten, wat uiteraard leidde tot grote hilariteit.

Daarna was het de beurt aan de studenten die hun onderzoek vol trots presenteerden. Moni Kovács (CLZ) over zelfregulatie bij leerlingen, Martyna Bussler (RD) met een lessenserie en toetsing over statistiek en Max Edelbroek (RD) met zijn ‘Breng aardrijkskunde terug in de waterdag’.

Collega’s Garmt de Vries en Edith Alkema vormden de vakkundige jury en hun juryrapport werd na de presentaties voorgelezen door Stan Poels. De hoofdprijs van €500,- ging naar Moni Kovács.

Door het organiseren van deze conferenties willen we het onderzoek van onze studenten meer aandacht geven, vooral omdat hun ideeën, inzichten en producten kunnen bijdragen aan een nog betere leeromgeving voor onze leerlingen, niet alleen op de school waar het onderzoek is gedaan maar ook CVOG-breed.